Resa till Nordmaling

Nordmalings kommun ligger centralt placerad mitt mellan två större städer - Umeå och Örnsköldsvik. Det är lätt att ta sig till Nordmalings kommun och det går att reda hit både med tåg, bil, buss och flyg.

Resecentrum Nordmaling exteriör

Tåg

På grund av Nordmalings läge längs kusten är det lätt at ta sig hit. Det går att resa direkt från Stockholm till Nordmaling med vissa avgångar. Du kan alltså ta pendeltåget mellan Sundsvall och Umeå som stannar i Nordmlaing och på andra mindre orter. Tågbiljetter köper du på Nordmalings Resecentrum - komplett med väntrum, café och internetdator.

www.sj.se

www.norrtag.se

Buss

Länstrafiken Västerbotten ansvarar för busstrafiken i Västerbottens län. Varje dag går det flera regionala bussar till och från Nordmaling, bland annat bussen från Stockholm till Umeå, linje 100. Det finns även landsbygdslinjer som gör att du kan ta dig till inlandet.  Du hittar mer information på Länstrafiken Västerbottens hemsida:

www.tabussen.nu

Flyg

Cirka 50 km söderut och norrut finns två flygplatser - Umeå Airport och Örnsköldsvik Airport. Härifrån kan du bland annat flyga till Stockholm, Göteborg, Österund, Luleå och Kiruna för vidare resa ut i världen.

Örnsköldsvik Airport

Umeå Airport

 

Biluthyrning

I Nordmaling finns ett lokalt företag som har biluthyrning, Nordmalings maskin- och biluthyrning:

Nordmalings maskin- och biluthyrning

I Umeå finns flera företag som erbjuder biluthyrning: 

Biluthyrning i Umeå

 

Färja

Från Vasa i Finland kan du ta färjan över sundet till Umeå. Turen tar fyra timmar.

Wasaline